Ondersteuning EL-SIE-datalogger

‘Batterij bijna leeg’ wordt nog steeds weergegeven op mijn EL-SIE, zelfs nadat er nieuwe batterijen zijn geplaatst. Wat moet ik doen?

Uw EL-SIE toont het pictogram ‘batterij vol’ pas nadat deze is gereset. Koppel de USB-kabel los en haal de batterijen eruit, wacht een paar seconden en plaats ze terug.

Hoe sla ik de EL-SIE-website op in mijn favorieten of bladwijzers?

Je kunt de normale manier gebruiken om een favoriet of bladwijzer aan te maken in je browser. Je moet dit doen terwijl het laadscherm (roterende kubus) wordt weergegeven. Anders kun je handmatig een bladwijzer maken met deze URL: http://easylog.local

De temperatuurwaarden stijgen zonder reden. Wat gebeurt er?

De temperatuurmetingen worden iets hoger als de EL-SIE met de USB-kabel wordt aangesloten op een pc of Mac. Als je het loskoppelt, worden de waarden weer normaal.

Mijn EL-SIE-batterij wordt niet opgeladen. Wat moet ik doen?

EL-SIE laadt zijn batterijen niet op, zelfs niet als hij is aangesloten via een USB-kabel.

Moet ik een stuurprogramma installeren om mijn EL-SIE te gebruiken?

Je hoeft geen stuurprogramma te installeren. U kunt uw EL-SIE volledig configureren en toegang krijgen tot al uw opgeslagen gegevens via een webbrowser. Sluit de EL-SIE aan met de USB-kabel en typ http://easylog.local in de adresbalk.

Moet ik mijn EL-SIE elke keer resetten als ik gegevens download naar mijn pc of Mac?

Nee. U kunt zelfs gegevens downloaden terwijl uw EL-SIE nog aan het loggen is.

Hoe vaak moet ik mijn El-SIE opsturen voor kalibratie?

We raden aan om de EL-SIE jaarlijks op te sturen voor kalibratie, maar u kunt dit ook vaker doen als u dat wilt.

De bladwijzer die ik heb gemaakt voor de EL-SIE-website is kapot. Hoe los ik het op?

Het beste is om de bladwijzer handmatig aan te passen op http://easylog.local. Maak anders een nieuwe bladwijzer, maar alleen als het laadscherm (roterende kubus) wordt weergegeven.

Hoe verleng ik de levensduur van de batterij van mijn EL-SIE?

Bij normaal gebruik gaan de batterijen minstens een jaar mee. De beste manieren om ze zo lang mogelijk te laten meegaan zijn:

• Een langere logsnelheid instellen (bijvoorbeeld minuten gebruiken in plaats van seconden)
  • Stel LED-modus in op ‘Uitgeschakeld’ of ‘Alleen knipperen bij alarm’.
  • De sounder uitschakelen
  • Stel de weergavemodus in op ‘Knop indrukken’.

Wat doen de verschillende alarmtypes?

• Hoog alarm: wordt geactiveerd als de meting boven een drempel komt.
  • Laag alarm: wordt geactiveerd als de meting onder een drempel komt.
  • Vooralarm: kan worden ingesteld om te activeren boven of onder een drempelwaarde en laat de gele LED afgaan maar niet de rode LED of de sounder.
  • Cumulatief alarm: telt het aantal metingen dat zich tussen twee gedefinieerde grenzen bevindt en wordt geactiveerd wanneer de telling is bereikt. De telling wordt alleen gereset wanneer u de EL-SIE stopt en opnieuw opstart. Dit type alarm wordt vaak gebruikt bij het monitoren van goederen die beschadigd raken door een te hoge of te lage temperatuur, zoals vaccins.

Wat is een alarmvertraging?

Een alarmvertraging kan worden ingesteld voor een hoog, laag of pre-alarm en is het aantal metingen dat je logging-apparaat wacht nadat de alarmdrempel is bereikt voordat het alarm wordt geactiveerd. De vertragingsteller wordt gereset zodra de meting weer binnen de drempel valt. Een goed voorbeeld van het gebruik van een alarmvertraging is in een koelkast als je niet wilt dat het alarm elke keer wordt geactiveerd als de deur wordt geopend.

Wat is alarm vasthouden?

Normaal gesproken wordt een alarm automatisch uitgeschakeld zodra de meetwaarden weer binnen de drempelwaarde vallen. Als je alarm hold instelt, blijft het alarm actief, zelfs als de metingen weer normaal zijn, zodat je kunt zien dat er een probleem is opgetreden, zelfs als het nu in orde is.

Hoe stel ik een nieuw alarm in mijn configuratie in?

Onderaan elk kanaaltabblad staat een gedeelte Geavanceerd. Als je op de pijltjes klikt, wordt het vergroot, kies je het gewenste alarmtype uit het vervolgkeuzemenu en klik je op ‘Toevoegen’.

Hoeveel alarmen kan ik instellen op mijn EL-SIE?

Je kunt twee alarmen van elk type instellen, en zes alarmen in totaal op elk kanaal.

Wat is de rangorde van alarmen op mijn EL-SIE?

Volledig hoge of lage alarmen hebben voorrang op pre-alarmen en cumulatieve alarmen hebben voorrang op beide. Dit betekent dat als je de Geavanceerde alarmopties gebruikt, het mogelijk is om pre-alarmen te configureren maar nooit de gele LED te zien omdat er tegelijkertijd een volledig alarm wordt geactiveerd.

Hoe kan ik gegevens uploaden naar de Cloud?

Voordat je gegevens kunt uploaden, moet je een account aanmaken op PraxasCloud. Klik op

deze link

om dat te doen. Zodra uw account is geactiveerd, selecteert u de optie ‘EL-SIE-gegevens’ op de pagina Accountinstellingen. Klik vervolgens in de EL-SIE webbrowser op het pictogram ‘Gegevens uploaden naar cloud’ bovenaan de pagina. Voer gewoon je Cloud gebruikersnaam en wachtwoord in en alle gegevens op je EL-SIE worden geüpload naar je Cloud account. Elke EL-SIE waarvan u gegevens uploadt, verschijnt automatisch in de lijst Apparaten.

Kan ik de getriggerde startmodus gedurende lange perioden gebruiken?

Deze modus is ontworpen om valse metingen en alarmen aan het begin van een logsessie te voorkomen, bijvoorbeeld als u uw EL-SIE in een koelkast plaatst, duurt het een paar minuten om af te koelen. Als je een EL-SIE langer dan een paar uur in de Triggered-modus laat staan, gaat de batterij minder lang mee.

Hebben jullie een handleiding voor het instellen van de EL-SIE?

Ja, we hebben een reeks video’s gemaakt op onze YouTube kanaal waarin wordt uitgelegd hoe u instellen van uw EL-SIE, hoe u uw EL-SIE-datalogger gebruikt en hoe u al uw gelogde gegevens kunt bekijken en analyseren.