Ondersteuning EL-USB datalogger

Hoe installeer ik handmatig stuurprogramma’s voor mijn EasyLog USB-datalogger?

Gebruikers die handmatig stuurprogramma’s voor hun USB-datalogger willen installeren, kunnen klik hier voor instructies gebaseerd op uw individuele besturingssysteem.

Hoe vervang ik de batterij in mijn logger?

• EL-USB-reeks
    Je datalogger wordt geleverd met een 3,6 V 1/2AA batterij al geïnstalleerd. Je kunt de batterij vervangen door de onderstaande instructies te volgen.El USB-batterij vervangen
  • Reeksen EL-CC-1 / EL-CC-2 / EL-PDF-1

Dit zijn verzegelde apparaten en de batterijen zijn niet vervangbaar. Als je batterij leeg is, moet je een vervangend product kopen.

• EL-GFX serie

Bij het vervangen van de twee 3,6 V 1/2AA batterijenDraai de twee schroeven aan de onderkant van het apparaat los. Verwijder het onderste gedeelte van de behuizing om het batterijcompartiment bloot te leggen. Verwijder de oude batterijen en plaats de nieuwe batterijen. Plaats de onderste behuizing terug en draai de schroeven vast.

EL GFX batterij vervangen

• EL-USB-LITE

Verwijder de schroef aan de andere kant van de logger met het deksel van de logger. Haal de twee mallen voorzichtig van elkaar en haal de batterij uit de metalen houder. Vervang de batterij door een BAT 3VX5.

EL USB Lite batterij vervangen

• EL-USB-1-PRO

Verwijder het batterijklepje met een muntje of iets dergelijks en laat de batterij eruit glijden. Vervang de batterij door een BATT 3V6 2/3AA H TEMPen schroef vervolgens het batterijdeksel weer vast. Houd er rekening mee dat dit een speciale batterij is waarmee de logger bij hoge temperaturen kan worden gebruikt. Het gebruik van ongeschikte batterijen kan leiden tot brand of explosie bij hoge temperaturen.

EL USB pro batterij vervangen

• EL-USB-ACT

De EL-USB-ACT wordt geleverd met twee AA-batterijen. Om het apparaat te kunnen gebruiken, moet het batterijlipje worden verwijderd, zoals hieronder afgebeeld. Als je de batterijen vervangt, draai je gewoon de schroef aan de achterkant van het apparaat los en vervang je ze door twee extra AA-batterijen.

EL USB-act batterij vervangen

• EL-USB-1-RCG

De EL-USB-1-RCG heeft een niet-vervangbare, oplaadbare batterij. Als je denkt dat de batterij leeg is, sluit de logger dan aan op een pc met een mini-USB-kabel (CABLE USB A-MF) voor maximaal vijf uur.

Waarom werken mijn batterijen niet?

Als lithiummetaalbatterijen, waaronder die in de EasyLog-serie dataloggers, langere tijd ongebruikt blijven, vormen ze van nature een niet-geleidende interne laag – een passiveringslaag – waardoor ze niet meer zelf ontladen en hun levensduur wordt verlengd. Wanneer deze voor het eerst in de datalogger wordt geïnstalleerd, kan dit een kortstondige daling van de batterijspanning (de Transient Minimum Voltage) veroorzaken wanneer de interne laag wordt afgebroken, wat resulteert in het resetten van de datalogger. Door de batterijen in de datalogger te plaatsen en deze ongeveer 30 seconden aangesloten te laten op een PC wordt deze laag verwijderd. Verwijder hierna de batterijen en plaats ze opnieuw om de datalogger te resetten. De algehele levensduur van de batterij wordt niet beïnvloed.

Hoe lang gaat de batterij mee in mijn datalogger?

De levensduur van de batterij hangt af van de logger die je hebt en de instelling, op de datasheet van je product kun je de levensduur van de batterij zien in de tabel met specificaties.

Zijn de USB dataloggers waterdicht?

Al onze dataloggers hebben een IP-classificatie op hun datasheets. De IP-classificatie is een tweecijferige code die het beschermingsniveau aangeeft dat wordt geboden tegen vaste voorwerpen en het binnendringen van water, zoals hieronder wordt beschreven:

Eerste cijfer – Mechanische beveiliging

1. Beschermd tegen vaste voorwerpen van meer dan 50 mm
  2. Beschermd tegen vaste voorwerpen van meer dan 12 mm
  3. Beschermd tegen vaste voorwerpen van meer dan 2,5 mm
  4. Beschermd tegen vaste voorwerpen van meer dan 1 mm
  5. Beschermd tegen schadelijk stof, beperkte toegang toegestaan
  6. Volledig beschermd tegen stof

Tweede cijfer – Bescherming tegen binnendringend water

1. Beschermd tegen verticaal vallende waterdruppels
  2. Beschermd tegen directe waterstralen tot 15° van de verticaal
  3. Beschermd tegen directe waterstralen tot 60° van de verticaal
  4. Beschermd tegen spatwater uit alle richtingen, beperkt binnendringen toegestaan
  5. Beschermd tegen waterstralen onder lage druk uit alle richtingen, beperkte toegang toegestaan
  6. Beschermd tegen sterke waterstralen, beperkt binnendringen toegestaan
  7. Beschermd tegen onderdompeling tot 1 m diepte gedurende maximaal 30 minuten

Wat betekenen de symbolen op mijn USB-LCD datalogger?

• Als je ‘—‘ ziet op het display van je datalogger wanneer je op de knop drukt, geeft dit aan dat de logger niet aan het loggen is.
  • PS’ geeft aan dat de datalogger in de Push-to-Start modus staat. Als u op de knop drukt, start de gegevensregistratie.
  • dS’ geeft aan dat de datalogger in de modus Uitgestelde start staat. De gegevenslogsessie start op het tijdstip dat werd opgegeven toen de logger werd ingesteld.

Is de CO-sensor in mijn EL-USB-CO/EL-USB-CO300 houdbaar?

De levensduur van de sensoren op een EL-USB-CO/CO300 logger is meestal 4 jaar. Je kunt de exacte vervaldatum vinden in de EasyLog software onder Huidige status.

Hoe controleer ik hoeveel metingen/samples ik heb genomen op mijn GFX-D2?

Druk op de i-toets op het apparaat en navigeer omlaag naar de laatste pagina.

Mijn EL-USB Logger maakt geen verbinding. Hoe controleer en verhelp ik problemen met de batterij en het stuurprogramma?

We hebben een hulpgids samengesteld over problemen met de batterij en het stuurprogramma. hier.