Ondersteuning voor EL-MOTE datalogger

Veelgestelde vragen

Waarom zijn sommige tabbladen van mijn accountinstellingen ontoegankelijk?

Als je problemen ondervindt bij het openen van deze tabbladen om de locatie of gebruikersinstellingen te wijzigen, probeer dan het zoomniveau van je browser te verlagen. Dit kun je doen met Ctrl – of Ctrl & muiswiel. Op mobiele apparaten zijn deze mogelijk niet toegankelijk vanwege de schermgrootte.

Bestaat er een document met richtlijnen voor netwerkvereisten en -instellingen voor de EasyLog sensoren voor gegevensregistratie?

Bestaat er een probleemoplossingsgids voor de MOTE?

Hoe forceer ik een verbinding en verzending vanaf mijn MOTE-apparaat?

Houd de knop aan de voorkant van de MOTE twee seconden ingedrukt en er klinkt één pieptoon. Houd de knop ingedrukt tot de MOTE opnieuw piept en laat de knop dan los. Hierdoor wordt een verbinding en verzending geforceerd.

Hoe kan ik mijn MOTE-apparaat resetten?

Om een MOTE-apparaat te resetten moet je de achterkant losschroeven en verwijderen om het batterijcompartiment van het apparaat bloot te leggen. Vervolgens heb je een paperclip of pen nodig om op de zwarte resetknop te drukken die zich centraal in het compartiment bevindt. Als je deze knop een keer indrukt en loslaat, wordt het apparaat gereset. Dit wordt bevestigd door een signaal met twee piepjes zodra je de knop hebt losgelaten. Het apparaat behoudt alle instellingen, maar verliest alle gegevens die niet naar de PraxasCloud zijn overgedragen. Hij blijft verbonden met de account waarmee hij is ingesteld en start gewoon een nieuwe opnamesessie.

Indien nodig kan een volledige fabrieksreset ook worden uitgevoerd door de knop 10 seconden ingedrukt te houden totdat je een signaal met twee pieptonen hoort dat zich herhaalt totdat je de resetknop loslaat. Hierdoor wordt het apparaat teruggezet naar de fabrieksinstellingen, waarbij alle instellingen worden gewist en alle resterende gegevens worden gewist. Het apparaat is niet langer verbonden met een netwerk of PraxasCloud-account.

HET WORDT AANBEVOLEN OM HET APPARAAT TE ARCHIVEREN OP DE PAGINA MET APPARATEN VAN PRAXASCLOUD VOORDAT U EEN FABRIEKSRESET UITVOERT.

Hoe schakel ik mijn MOTE-apparaat uit?

Het apparaat blijft permanent ingeschakeld, tenzij de batterij leeg raakt.

Mijn MOTE-apparaat maakt geen verbinding met het draadloze netwerk, wat kan ik doen?

U kunt een of meer van de volgende stappen proberen om dit probleem op te lossen

1) Controleer of het ingevoerde wachtwoord correct is.

2) Controleer of 802.11b is ingeschakeld op het toegangspunt of de router.

3) Zorg ervoor dat MAC-filtering niet is ingeschakeld op het toegangspunt of de router. Als dit is ingeschakeld, kunnen alleen bekende apparaten verbinding maken met je router.

4) Controleer of je netwerk een internetverbinding heeft.

5) Controleer of het apparaat binnen het bereik van de router is.

6) Controleer of de router de nieuwste firmware heeft.

7) Als het toegangspunt of de router WEP-codering heeft, zorg er dan voor dat de HEX-sleutel wordt ingevoerd in plaats van het wachtwoord. Je kunt de HEX-sleutel vinden in de interne instellingen van je toegangspunt of router. Je kunt ook op internet zoeken naar hulpmiddelen om je wachtwoord om te zetten naar een HEX-sleutel.

8) Controleer of de DHCP-service actief is. Hierdoor krijgt het apparaat een IP-adres toegewezen. Normaal gesproken draait de DHCP-service in je router of op een netwerkserver. Controleer of het geconfigureerde DHCP IP-adresbereik de toevoeging van nieuwe apparaten toelaat; zo niet, breid dan het bereik uit.

9) Als uw draadloze netwerk WPA Enterprise gebruikt, controleer dan of het juiste verificatietype is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu. Alleen de vermelde types worden ondersteund.

10) Als je toegangspunt of router een draadloze modusinstelling heeft, moet deze op ‘Gemengd’ staan, niet op ‘Greenfield’.

11) Zorg ervoor dat de SSID-naam geen spaties bevat.

Kan ik niet-verzonden metingen downloaden van mijn MOTE?

Als de EL-MOTE om wat voor reden dan ook geen loggegevens naar de PraxasCloud kan verzenden, dan is het mogelijk om niet-verzonden gegevens te downloaden. Druk hiervoor op de knop ‘SETUP’ in het batterijvak. Wijzig met behulp van een pc de aangesloten WiFi naar de WiFi die begint met MOTE-xxxxxx (waarbij xxxxxx de laatste 6 cijfers van het MAC-adres zijn). In het onderstaande voorbeeld is het MAC-adres van de EL-Mote 98:8B:AD:28:01:C4

WiFi-connectiviteit

Ga met de browser naar de volgende webpagina:
http://config.elmote.local/advanced.htm

Klik vervolgens op de knop Session DataLog downloaden. Als er niet-verzonden metingen zijn, wordt er een CSV-bestand gedownload met de metingen. Opmerking: de tijd- en datumstempel van alle metingen zijn in UTC/GMT. Eventuele tijdzone- of zomertijdcompensaties moeten afzonderlijk worden toegepast.

Kan ik een foutenlogboek downloaden voor mijn MOTE?

Ja. Druk hiervoor op de knop ‘SETUP’ in het batterijvak. Wijzig met behulp van een pc de aangesloten WiFi naar een WiFi-netwerk dat begint met MOTE-xxxxxx (waarbij xxxxxx de laatste 6 cijfers van het MAC-adres zijn). In het onderstaande voorbeeld is het MAC-adres van de EL-Mote 98:8B:AD:28:01:C4

WiFi-connectiviteit

Ga met de browser naar de volgende webpagina:
http://config.elmote.local/advanced.html

Klik vervolgens op de knop Download ErrorLog. Hiermee wordt een CSV gedownload naar je pc.

Werkt het MOTE-apparaat met een VPN (Virtual Private Network)?

Dit is technisch mogelijk, op voorwaarde dat het VPN het apparaat internettoegang kan verlenen via TCP-poort 14354.

Hoe bepaal ik de signaalsterkte voor mijn MOTE-apparaat?

De MOTE rapporteert zijn huidige signaalsterkte aan de PraxasCloud elke keer dat hij communiceert. Het is mogelijk om de signaalsterkte van de MOTE in real time op te vragen om installatieproblemen op te lossen. Om dit te doen houdt u de knop op de voorkant van de MOTE ingedrukt, waarna hij één keer piept. Houd de knop ingedrukt tot de MOTE nog twee keer piept en laat de knop dan los. De MOTE zal beginnen piepen in verhouding tot de signaalsterkte. Snel piepen is een goed signaal, langzaam piepen is een slecht signaal. Bovendien knippert de LED op de knop groen voor een goed signaal, oranje voor een gemiddeld signaal en rood voor een slecht signaal. Druk nogmaals op de knop om de signaaltest te beëindigen. De signaalsterkte werkt alleen als de MOTE is ingesteld om met de PraxasCloud te praten. De signaalsterktetest eindigt automatisch na 1 minuut.

Als de batterij van mijn MOTE-apparaat leeg raakt, raak ik dan al mijn gegevens kwijt?

Als de batterij van mijn MOTE-apparaat leeg raakt, raak ik dan al mijn gegevens kwijt?
Het apparaat voert geen metingen uit als er geen stroom is, maar alle metingen die het heeft uitgevoerd voordat de stroom uitviel, worden gesynchroniseerd. Zodra de batterijen zijn vervangen, maakt het apparaat opnieuw verbinding met de PraxasCloud, start het een nieuwe opnamesessie en gaat het verder met opnemen.

Je moet geschikte sample- en transmissiesnelheden instellen omdat deze de levensduur van je batterij beïnvloeden.

Als de stroom uitvalt, raak ik dan alle gegevens kwijt die door mijn MOTE zijn geregistreerd?

Als de stroom uitvalt, raak ik dan alle gegevens kwijt die door mijn MOTE zijn geregistreerd?
Omdat het apparaat gevoed wordt door de batterij, zal het altijd blijven opnemen met de sample-rate die je hebt ingesteld. Als de stroom uitvalt, blijft het apparaat proberen verbinding te maken met je netwerk totdat de stroom terugkeert en het toegangspunt of de router weer beschikbaar is. Het apparaat synchroniseert vervolgens alle resterende gegevens met de PraxasCloud. Er gaan geen gegevens verloren.

Hoe vervang ik de batterijen in mijn MOTE-apparaat?

Uw MOTE datalogger wordt geleverd met 4 x 1,5V AA cellen reeds geïnstalleerd. Om de batterijen te vervangen, moet je de twee schroeven van het batterijdeksel losdraaien. Raadpleeg voor een schema de Snelstartgids, die ook beschikbaar is op de productpagina op onze website.

Kan ik mijn MOTE-apparaat permanent van stroom voorzien?

Ja, dat kan. Een lichtnetadapter voor het apparaat is apart verkrijgbaar.

Hoe werk ik mijn MOTE-apparaat bij?

De MOTE kan worden bijgewerkt via de apparaatpagina op www.praxascloud.com via de apparaatcel of via het menu Burger rechtsboven op de apparaatpagina.

Als je een update in behandeling hebt, verschijnt er een gele waarschuwingsdriehoek in de apparaatcel. Als je hierop klikt, verschijnt er een pop-up met informatie over de firmware-update en kun je een draadloze firmware-update installeren.

Als alternatief kunnen meerdere apparaten worden bijgewerkt via het hamburgermenu rechtsboven in het apparatenpaneel, door een van je apparaten te selecteren, vervolgens het hamburgermenu te openen en de optie “Firmware bijwerken” te selecteren.

Wat betekent een groen knipperend licht?

Wat betekent een groen knipperend licht?
Een groen knipperend lampje zonder zoemgeluid geeft aan dat uw MOTE werkt op batterijvoeding, zich niet in een alarm- of fouttoestand bevindt en dat er verbinding is gemaakt met de cloud.

Wat betekent een continu groen licht?

Een continu groen licht zonder zoemergeluid geeft aan dat uw MOTE werkt op externe voeding, zich niet in een alarm- of fouttoestand bevindt en dat de verbinding met de cloud tot stand is gebracht.

Wat betekent een knipperend rood lampje en een pieptoon?

Wat betekent een knipperend rood lampje en een pieptoon?
Dit betekent dat uw MOTE in Alarm staat, een Hoog of Laag Alarm op een kanaal is geactiveerd en nog niet is gedempt of gereset.

Wat betekent een knipperend rood lampje en geen pieptoon?

Dit betekent dat uw MOTE in Alarm staat – een Hoog of Laag Alarm op een kanaal is geactiveerd en is gedempt. Het alarm kan worden gedempt via de knop of via de Cloud.

Wat betekent een oranje knipperend lampje en een pieptoon?

Als een apparaat één keer in de 5 seconden knippert, betekent dit dat het apparaat een fout heeft. Als het apparaat 4 keer kort achter elkaar knippert, betekent dit dat er een kritieke fout kan zijn. In beide gevallen raden we aan om je apparaat te resetten met de resetknop. Als de fout zich blijft voordoen, neem dan contact op met de technische ondersteuning.

Wat betekent een knipperend oranje lampje en geen pieptoon?

Dit geeft aan dat het apparaat in de setupmodus staat en wacht op een verbinding. Dit wordt veroorzaakt door het indrukken van de setupknop in het batterijvak.

Wat betekenen een knipperend rood en oranje lampje en een pieptoon?

Dit betekent dat het apparaat in alarm is en ook een storing heeft. Het alarm kan gereset worden vanuit de cloud, om de storing te verhelpen kunt u proberen het apparaat te resetten. Als de storing aanhoudt, neem dan contact op met de technische ondersteuning.

Welk type netwerkverbindingen gebruikt de MOTE?

De EL-MOTE heeft onbeperkte toegang tot internet nodig om te kunnen communiceren met de PraxasCloud. De EL-MOTE heeft toegang nodig tot www.praxascloud.com, dat zich momenteel op adres 134.213.3.2 bevindt. Het gebruikt alleen TCP-poorten 443 en 14354. De EL-Mote gebruikt een DNS-server om de URL van PraxasCloud om te zetten.

Is er een manier om een snelle weergave van de huidige status van de MOTE te krijgen met behulp van een Android-apparaat met NFC?

Ja. De EL-MOTE heeft een NFC-interface voor snelle weergave van de huidige status. Deze functie is alleen beschikbaar op Android-apparaten. De NFC-antenne bevindt zich rechtsonder op de EL-MOTE. De App controleert of de EL-MOTE is verbonden met de aangemelde PraxasCloud account voordat er informatie wordt getoond. Dit is een beveiligingsfunctie om te voorkomen dat iemand met een App een EL-MOTE kan lezen. Wanneer de EL-MOTE de NFC van het apparaat detecteert, geeft hij één pieptoon.

Hoe forceer ik een instellingenupdate op mijn MOTE-apparaat?

Houd de knop aan de voorkant van de MOTE twee seconden ingedrukt en er klinkt één pieptoon. Houd de knop ingedrukt tot de MOTE opnieuw piept en laat de knop dan los. Hierdoor wordt een verbinding en verzending geforceerd.

Heb je een handleiding voor het instellen van de MOTE?

Ja, bezoek ons YouTube-kanaal om te zien hoe je het instelt op een Android of instellen op een IOS apparaat.