Ondersteuning voor luchtkwaliteitsmonitor EL-WEM

Waarom zie ik geen gegevens van mijn EL-WEM nadat ik hem voor het eerst heb aangezet?

De luchtkwaliteitssensoren in de EL-WEM zijn zeer gevoelig en hebben ongeveer 5 minuten nodig om zichzelf te kalibreren wanneer het apparaat wordt ingeschakeld. Na deze periode begint de EL-WEM automatisch met het loggen van je meetwaarden.

Hoe forceer ik een verzending vanaf mijn apparaat?

EL-WIFI – Als de sensor het hoofdmeetscherm op de LCD weergeeft, druk dan drie keer op de knop aan de voorkant. De schermen MAX, MIN en Signaalsterkte worden snel weergegeven. Het apparaat probeert de laatste gegevens onmiddellijk te verzenden, ongeacht de instelling van de overdrachtssnelheid.

EL-IOT – U moet de hoofdknop op het apparaat 1-8 seconden ingedrukt houden. Hiermee wordt een alarm bevestigd, een controlegebeurtenis aangemaakt in de record en gegevenssynchronisatie met de Cloud geforceerd.

EL-WEM – Omdat de EL-WEM standaard een snelle updatefrequentie heeft, is er geen manier om verzending met de cloud te forceren.

Hoe kan ik mijn sensor resetten?

HET WORDT AANBEVOLEN OM HET APPARAAT TE ARCHIVEREN OP DE PAGINA MET APPARATEN VAN PRAXASCLOUD VOORDAT U EEN FABRIEKSRESET UITVOERT.

EL-WIFI – Het apparaat kan gereset worden door de knop 10 seconden ingedrukt te houden. Laat de knop los wanneer RST op het scherm verschijnt. Het apparaat behoudt alle instellingen, maar verliest alle gegevens die niet naar de PraxasCloud zijn overgedragen. Hij blijft verbonden met de account waarmee hij is ingesteld en start gewoon een nieuwe opnamesessie.

Indien nodig kan ook een volledige fabrieksreset worden uitgevoerd door de knop 20 seconden ingedrukt te houden totdat FArS op het scherm verschijnt. Hierdoor wordt het apparaat teruggezet naar de fabrieksinstellingen, waarbij alle instellingen worden gewist en alle resterende gegevens worden gewist. Het apparaat is niet langer verbonden met een netwerk of PraxasCloud-account.

EL-IOT – Om het apparaat te resetten, moet u het batterijdeksel verwijderen met een schroevendraaier. Eenmaal verwijderd, is er een resetknop die kan worden ingedrukt met een pin. Houd deze knop enkele seconden ingedrukt tot het apparaat een pieptoon geeft.

EL-WEM – Om het apparaat een soft reset te geven, zit er een resetknop aan de onderkant van de basis. Druk op de knop en laat deze na 1 seconde los.

Houd dezelfde resetknop 5 seconden ingedrukt om het apparaat te resetten.

Wat voor batterijduur kan ik van mijn apparaat verwachten en raak ik mijn gegevens kwijt als de batterij leeg raakt?

Er zijn verschillende factoren die de levensduur van de batterij van het apparaat aanzienlijk kunnen beïnvloeden, waaronder; synchronisatieschema, Wi-Fi-coderingsmethode, Wi-Fi-coderingssleutelrotatiefrequentie (bepaald door het toegangspunt of de router), signaalsterkte tussen toegangspunt of router en apparaat, aanwezigheidsvolume en -type van Wi-Fi-verkeer van andere apparaten, bemonsteringssnelheid en bedrijfstemperatuur. In onze tests halen we regelmatig een batterijlevensduur van meer dan zes maanden met een zendsnelheid van een uur of meer bij omgevingstemperaturen. Het apparaat voert geen metingen uit als er geen stroom is, maar alle metingen die zijn uitgevoerd voordat de stroom uitviel, worden gesynchroniseerd. Zodra het apparaat is opgeladen, maakt het opnieuw verbinding met de PraxasCloud een nieuwe opnamesessie starten en doorgaan met opnemen.

EL-WIFI – De batterij in dit apparaat is oplaadbaar en gaat meestal 6 maanden mee. Je kunt het apparaat ook voeden via het lichtnet.

EL-IOT – De batterijen gaan meestal meer dan een jaar mee. Het apparaat werkt op 4 x AA 1,5V batterijen

EL-WEM – Dit apparaat moet altijd worden gevoed door een netvoeding.