PanelPilotACE-ondersteuning

Hoe krijg ik toegang tot de PanelPilotACE Universiteit?

Deze link brengt u erheen:
PanelPilotACE

Welke aansluitingen heb ik nodig voor mijn PanelPilotACE?

Details over alle benodigde connectoren kun je vinden door dit bestand te downloaden .

Neem
contact opnemen met
ons verkoopteam als je vragen hebt.

Hoe gebruik ik RS232 in de ontwerpstudio?

De RS232 werkt met drie elementen, een hardware-element (seriële COM-poort) en twee functie-elementen (RS-232 ontvangen en RS-232 verzenden).

Binnen het hardware-element moet je standaard RS232-eigenschappen opgeven (baudrate enz.). U moet ook het servicetype opgeven; native als u wilt communiceren met een ander PPA-apparaat, anders Terminal. De eigenschap “Terminal Mode” geeft aan of de gegevens omwikkeld moeten worden met een prompt (eenvoudig te gebruiken in een terminal) of onbewerkt moeten zijn (apparaat naar apparaat). Dan moet je verzend-/ontvangsterminatoren en scheidingstekens opgeven. De terminator geeft het einde van een bepaald RS232 commando aan en het scheidingsteken is het teken dat wordt gebruikt om meerdere waarden te scheiden.

Met het RS-232 Send element kun je een seriële poort specificeren (het hardware element) en vervolgens talrijke “Send Values”. Dit element kan net als elke andere actie worden aangeroepen en als dat gebeurt, zal het elke waarde verzenden (ingesloten in gespecificeerde voor- en naberichten), gescheiden via de “Send Separator” gespecificeerd in het hardware element en beëindigd met de “Send Terminator” gespecificeerd in het hardware element. De waarden worden in opeenvolgende volgorde van boven naar beneden verzonden.

Met het element RS-232 Receive kun je een seriële poort specificeren (het hardware-element). Als deze geselecteerd is, kun je een “Alias” specificeren. Als er geen alias is opgegeven, wordt de naam van het RS-232 Receive-element gebruikt als het commando; als er een alias is opgegeven, wordt de alias gebruikt als het commando. Daarna volgt een Receive Separator en vervolgens alle waarden die het apparaat moet ontvangen, ook gescheiden door de Receive Separator en afgesloten met de Receive Terminator. Vervolgens specificeer je een lijst met ontvangen eigenschappen/variabelen, dit is waar de waarden weer sequentieel worden opgeslagen van boven naar beneden als eerst ontvangen naar laatst ontvangen.

Als de alias bijvoorbeeld is ingesteld op “rx”, het scheidingsteken is ingesteld op een komma en het scheidingsteken op [CR][LF] en de gespecificeerde ontvangstwaarde was een eigenschap van een tekstvak Tekst, dan zou het volgende de tekstvak tekstwaarde instellen op “Test”:

RS-232 ontvangen geeft je ook de optie om een actie uit te voeren zodra de ontvangst is voltooid, zodat je een waarde als variabele kunt opslaan en vervolgens een actie kunt oproepen om deze weer te geven of te wijzigen met een wiskunde-bouwsteen voordat je deze weergeeft.

N.B. we zijn bezig met het maken van meer instructievideo’s om te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe functies.

Hoe kan ik mijn apparaat upgraden zodat het kan werken met de nieuwe versie van de ontwerpstudio?

Zodra je de nieuwe versie van de ontwerpstudio hebt geïnstalleerd, heb je toegang tot de automatische updatefunctie. Dit geldt zowel voor de ontwerpstudio als voor de apparaatsoftware. Als je een apparaat hebt aangesloten dat niet de laatste versie van de apparaatsoftware heeft, dan zie je een tandwielpictogram naast het apparaat. Klik hierop en volg de stappen om de software van je apparaat te upgraden. Je kunt je apparaat ook handmatig upgraden door op het apparaatmenupictogram (3 witte strepen) te klikken en apparaatsoftware upgraden te selecteren.

Is het mogelijk om 4-20mA uit te voeren vanaf een PanelPilotACE display?

Ja, maar niet rechtstreeks, er is een interfacecircuit nodig om de PWM-uitgang om te zetten naar een 4-20mA-uitgang. Er zijn apparaten van derden die dit kunnen, neem contact met ons op voor verdere hulp.

Ik wil een spinner implementeren waarmee ik een variabele kan instellen, maar ik kan geen manier vinden om de variabele te verhogen. Hoe doe ik dat?

In V2 van de software is een wiskundebouwer toegevoegd aan de Design Studio om deze functionaliteit te bieden. Bekijk het Spinner-voorbeeld in de lijst met projectsjablonen op onze PanelPilotACE universiteitspagina.

Hoeveel exemplaren van de Windows-software kan ik installeren?

De software is gratis te gebruiken en je kunt het op zoveel pc’s installeren als je wilt. Wat je niet mag doen is de software verkopen, reverse-engineeren of aanpassen op welke manier dan ook.

Waarom zijn de I²C- en SPI-mogelijkheden van de hardware niet beschikbaar in de software?

Met de huidige softwareversie kun je hier nog geen gebruik van maken, maar ons softwareteam is bezig deze functies toe te voegen. Deze functie heeft onze hoogste prioriteit en we verwachten deze in de komende maanden beschikbaar te maken.

Waarom ontdekt de PanelPilotACE software mijn apparaat niet onder Windows 8?

Dit is een probleem met Windows 8 en vereist dat je de handhaving van stuurprogrammahandtekeningen uitschakelt. Instructies hiervoor zijn te vinden in onze

Stuurprogramma Paneelsturing op Windows 8 installeren

documentatie.

Mijn klok staat op de verkeerde tijd, hoe stel ik de klok in?

Open de Panel Pilot ACE ontwerpstudio en sluit je apparaat aan. Als uw apparaat correct is aangesloten, moet u het kunnen selecteren in het vervolgkeuzemenu Apparaat rechtsboven in de studio. Klik op de knop rechts van de apparaatselectie die eruitziet als drie witte horizontale lijnen. Selecteer “Device Configuration” in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt. Schakel vervolgens het selectievakje “Real Time Clock instellen” in en zorg ervoor dat de juiste tijd is geselecteerd (+1 verwijst naar GMT+1). Klik op de knop Configureren en de toepassing wordt bijgewerkt.

Waar is de montagebeugel te zien op het gegevensblad?

De montagebeugel bevindt zich in de doos onder de witte lade die de SGD 43-A op zijn plaats houdt.

Is er een snelle manier om mijn projecten te testen zonder bedrading naar de SGD 43-A?

De ontwikkelprintplaat (SGD 43-A-DK+ – deze bevat een display) genereert alle ingangen en geeft alle uitgangen aan die beschikbaar zijn op de SGD 43-A. Analoge ingangen kunnen worden gevarieerd met draaiknoppen, digitale ingangen kunnen worden ingeschakeld met schakelaars, digitale, PWM- en alarmuitgangen worden weergegeven door status-LED’s. Er zijn ook schroefklemmen beschikbaar voor een snelle aansluiting van actuele signalen.

Ik zag dat je apparaat GIF-afbeeldingen ondersteunt, ondersteunt het ook geanimeerde GIF’s?

Ja, de Panel Pilot ACE ondersteunt geanimeerde GIF’s!

Ik ben op zoek naar een configuratie die niet wordt vermeld in de PanelPilot software. Kun je er een voor mij maken?

Zeker! Met onze PanelPilot Custom Design service kunnen we configuraties op maat maken die voldoen aan uw eisen. Neem contact op met ons

verkoopteam

voor meer informatie.

Mijn afbeeldingen verschijnen niet op precies dezelfde plaats op het scherm als op de emulator. Waarom gebeurt dit?

Helaas zijn de rendering engines die worden gebruikt op de emulator en op het ingesloten beeldscherm niet precies hetzelfde. Dit kan leiden tot zeer kleine verschillen in de posities van afbeeldingen. Normaal gesproken is dit niet merkbaar, maar het kan soms betekenen dat bijvoorbeeld de rotatie van een naald een beetje afwijkt.

Ik zie dat er een uitbreidingskaart is voor RS485 op de SGD 43-A maar niet op de SGD 70-A, waarom is er geen kaart voor de 70?

Dit komt omdat de 70-A de hardware al heeft ingebouwd en er dus geen extra kaart nodig is.

Welke protocollen worden ondersteund via RS485?

Op dit moment op ascii gebaseerde ruwe gegevens en MODBUS, maar we werken aan het toevoegen van nieuwe protocollen zoals CANBUS. Als je protocollen hebt die je graag wilt zien, neem dan contact met ons op.

Wat doen de jumpers op de RS485-uitbreidingskaart?

PL1 wordt gebruikt om aan te geven welke extra pin wordt gebruikt om RS485 te gebruiken. Je kunt PWM3 of DIG8 gebruiken, die respectievelijk zijn gemarkeerd als PWM en DIO.
PL2 wordt gebruikt om de afsluitweerstand aan of af te sluiten van het circuit.

Hoe configureer ik RS485 in de ontwerpstudio?

SGD 43-A

Ga naar je projectinstellingen (selecteer je project en kijk naar de eigenschappen-editor). Onderaan deze instellingen zou je “Enable RS485” moeten zien, door deze eigenschap in te schakelen zul je zien dat PWM1 en PWM2 zijn uitgeschakeld voor de RS485 en dat er een dropdown is om de derde pin te selecteren die wordt uitgeschakeld. Selecteer Digitaal kanaal 8 of PWM-uitgang 3 en zorg ervoor dat de overeenkomstige jumperpositie is geselecteerd op de printplaat. Nu ben je klaar om RS485 op dezelfde manier te gebruiken als RS232 (maar dan met een RS485 COM PORT).

SGD 70-A

De SGD 70-A heeft speciale pinnen voor RS485 en daarom is er geen projectconfiguratie (of add-on board) nodig. Gebruik het op dezelfde manier als RS232 (maar dan met een RS485 COM PORT).

Ondersteunen PanelPilotACE displays het CAN-bus protocol?

CAN-bus kan alleen gebruikt worden op de SGD 70-A, en vereist uitbreidingskaart S70-CAN. CAN-bus is niet beschikbaar op de SGD 43-A.

Welke protocollen met betrekking tot de CAN-bus ondersteunt de S70-CAN-kaart?

Het J1939-protocol.

Hoeveel CAN-kanalen biedt de CAN-buskaart S70-CAN?

Eén kanaal.

Hoe wijs ik een MAC-adres toe voor een PanelPilotACE?

1. Open de PanelPilotACE Design Studio software en zorg ervoor dat er een actieve internetverbinding is.

2. Zorg ervoor dat het PanelPilotACE-apparaat de ondersteunende Ethernet-hardware heeft. Dit is inbegrepen bij een SGD 70-A model, maar voor de SGD 43-A is een add-on bord nodig.

3. 4. Sluit het PanelPilotACE-apparaat aan op de pc via een USB-kabel. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, is het apparaat zichtbaar in het menu Apparaatinstellingen van de PanelPilotACE. Deze bevindt zich in de rechterbovenhoek van de Design Studio-werkruimte. Klik op de knop met het hamburgermenu uiterst rechts om het vervolgkeuzemenu weer te geven. Selecteer Apparaatconfiguratie in dit menu om de MAC-adresinstellingen te openen. Als er al een MAC-adres voor het apparaat is geconfigureerd, wordt dit weergegeven in het veld Haal MAC-adres op. Zo niet, dan geeft dit veld 00-00-00-00-00-00 weer of is leeg (zie onderstaande afbeelding).

4. Als je een MAC-adres wilt toewijzen, vink dan het vakje naast Get MAC Address (MAC-adres ophalen ) aan (zie onderstaand voorbeeld).

Er wordt dan een MAC-adres aangevraagd bij de PanelPilot Server. Het veld MAC-adres wordt dan ingevuld met een MAC-adres (zie onderstaande afbeelding). Opmerking: dit kan enkele minuten duren.

5. Klik op Configureren. Het menu Apparaatconfiguratie wordt gesloten en het PanelPilotACE-apparaat wordt opnieuw opgestart.

6. Ga terug naar het burgermenu Apparaatinstellingen en selecteer Hardware-informatie. Het MAC-adres wordt weergegeven in het tekstvak Fysiek adres (zie onderstaande afbeelding).